Egbert Bos

Liberalisme,  vrijheid en zelfredzaamheid.

Inmiddels 20 jaar wonend in Winterswijk en gelukkig getrouwd met Anet en vader van Irene en Oscar. Sinds 1994 ben ik zelfstandig ondernemer in de scheepvaart en sinds 2020 ben ik commissielid voor de VVD Winterswijk.

Als gezagvoerder op een schip draag je een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen voor je personeel aan boord maar ook voor het schip en de materialen die je vervoert voor je klanten. Naast de operationele leiding is het mijn taak om de bemanning de tools aan te reiken om zich op zee en meestal ver van huis te kunnen redden en zich thuis te laten voelen.

Het vertrek uit de haven geeft altijd weer een gevoel van relatieve vrijheid. Weer de hectiek van de haven achter je laten. Eenmaal op zee zijn we op onszelf aangewezen en moeten we onze eigen boontjes doppen en het doen met wat we hebben. Helaas is door de vele regelgeving de “vrijheid” sterk ingeperkt.

U zult wel begrijpen dat als zeeman/liberaal, “regelgeving” gemengde gevoelens oproept.

Gewend om mijn eigen boontjes te doppen is zelf verantwoordelijkheid nemen voor mijn eigen daden waar ik voor sta. Ik vind het belangrijk om hulp, tools en kansen te bieden aan degenen die het nodig hebben maar zelfredzaamheid van het individu staat voorop. Handen uit de mouwen en waar nodig een handje helpen! 

Hoewel door de aard van mijn werk ik veel van huis ben probeer ik mij zoveel mogelijk in te zetten voor de VVD Winterswijk en mee te denken om ons mooie dorp en buitengebied leefbaar te houden voor iedereen die mee wil doen.