Terugblik op de raadsvergadering van 25 februari

De kogel is door de kerk: Winterswijk gaat de komende twee jaar 200 vluchtelingen extra opvangen. In deze tijden van humanitaire crisis dragen wij een extra steentje bij, naast de 500 asielzoekers die al jarenlang in Winterswijk een thuis vinden.

De kogel is door de kerk: Winterswijk gaat de komende twee jaar 200 vluchtelingen extra opvangen. In deze tijden van humanitaire crisis dragen wij een extra steentje bij, naast de 500 asielzoekers die al jarenlang in Winterswijk een thuis vinden. De VVD fractie is voorstander van de tijdelijke opvang van extra vluchtelingen in Winterswijk, onder een aantal voorwaarden. Maximaal 200 vluchtelingen voor een periode van maximaal twee jaar geldt voor ons als de Winterswijkse maat. Wethouder Aalderink heeft beide gegarandeerd. Erg belangrijk voor het vertrouwen en draagvlak in onze samenleving.


Maar nu gaat het echt pas echt beginnen. In goed overleg met de buurt moet de komende twee jaar overlast tot een minimum worden beperkt. Dit vereist regelmatige communicatie, snelle en bevredigende afhandeling van klachten en voldoende toezicht en beveiliging. De buurt heeft aangegeven graag een vorm van burgertoezicht te willen instellen, in overleg met gemeente en politie. De VVD heeft mede namens de PvdA gevraagd om met de buurt hierover in gesprek te gaan. De burgemeester vond het een uitstekend idee en heeft dan ook toegezegd dit onderwerp voortvarend op te pakken. De VVD fractie houdt uiteraard vinger aan de pols, maar wat ons betreft is dit een goed begin.

Pers over dit onderwerp

http://www.gelderlander.nl/regio/achterhoek/winterswijk/winterswijk-wil-toezicht-houden-op-azc-met-burgers-1.5767301

http://www.achterhoeknieuwswinterswijk.nl/lees/119127/rond-1-juli-eerste-asielzoekers-in-de-vredense-hof-