Even voorstellen: Dick Scholts

Dick Scholts, lid commissie samenleving

Mijn naam is Dick Scholts en ben commissielid samenleving sinds december 2017. Een reden voor mij was, de plaatselijke politiek in te gaan, om een doorgeefluik te kunnen zijn van onze Winterswijkse inwoners. 

De eerste paar openbare optredens als commissielid waren toch wel even wennen. Het spreken in de raadszaal is toch even anders dan dat je bij iemand thuis op de koffie bent. Ik voel mij vanaf de eerste dag dat ik bij de Winterswijkse VVD zit op mijn gemak en kan ik mijn zegje doen of de ervaring van een ander vertellen.


Een commissievergadering bestaat vooral uit het lezen van stukken ter voorbereiding van de Raadsvergadering. Tijdens deze vergadering kunnen wij als commissielid nog vragen stellen of aanbevelingen doen. Kortom ik zit al iets dichter bij de knopjes dan dat dat voorheen het geval was. Ik heb toch ook meer bewondering gekregen voor de mensen die zich politiek actief inzetten in plaats van dat men achter hun computer roept dat het allemaal prut is.

Zelf zal ik wel zien waar mijn politieke ambitie eindigt er gaat namelijk veel tijd in zitten. Maar tot nu tot bevalt het mij.