‘Laat mij je helpen bij het zoeken naar je eerste huis’


Wethouder Inge klein Gunnewiek schrijft ……..

 

‘Laat mij je helpen bij het zoeken naar je eerste huis’

 

Als 23-jarige vertrok ik richting Amersfoort voor mijn nieuwe baan. Ik kocht er mijn eerste appartement. Dat was destijds ook al lastig; het aanbod was gering, veel aanbod was behoorlijk verouderd (en ik ben geen klusser) en financieel kon het net niet. Gelukkig kreeg ik hulp van mijn ouders en daar ging ik. Op naar mijn eerste eigen huis! Wat was ik trots.

In de regio Achterhoek praten we veel over het ‘hier’ houden van jongeren. En over signalen dat er te weinig geschikte woningen zijn voor jongeren.

 

Samen met wethouder Ted Kok van gemeente Aalten ben ik namens 8RHK ambassadeurs (de regio Achterhoek)  een Challenge gestart: We gaan jongeren tussen de 18 en 23 jaar helpen die op zoek zijn naar een woning in de Achterhoek. Waar loop jij als jongere tegenaan? Is dat het contact met de woningbouwvereniging, het aanbod, het verkrijgen van een hypotheek? Of is de huur hoog en kom jij niet in aanmerking voor huurtoeslag?

De eerste jongeren hebben zich gemeld naar aanleiding van ons filmpje op YouTube (8RHK Challenge 2, Help Achterhoekse jongeren aan een woonruimte).

Ben jij op zoek naar een woning en weet je niet waar je moet beginnen? Of zoek je al een tijdje, maar wil het niet lukken? Meld je aan via 8RHK Ambassadeurs, www.8rhk.nl en wie weet help ik jou binnenkort op weg naar jouw eerste eigen huis!


(gemeentenieuws 19 mei 2020)