Tineke van der Linden - Plass

Ik ben begin 2010 in Winterswijk komen wonen met mijn 2 zonen. Dat mijn toekomst in Winterswijk zou liggen, had ik van te voren nooit kunnen bedenken. Van huis uit ben ik altijd een VVD stemmer geweest. Ik dacht, laat ik eens lid van de VVD worden. Wellicht leer ik op deze manier mensen kennen. Via een reisje, georganiseerd door een wederzijdse vriend, leerde ik Wil Willemsen kennen. Zij zag toen dat ik VVD lid was en benaderde mij, of ik wellicht iets wilde betekenen voor de VVD Winterswijk. Dit leek mij een kans om meer bij de gemeenschap betrokken te raken. Ik had op dat moment ook tijd om mij met dit soort zaken bezig te houden. Ik heb een afgeronde makelaarsopleiding en een achtergrond vanuit het familiebedrijf in de Bouwwereld.  Maar in 2010 was er in de Makelaardij niet aan een baan te komen, zeker niet als je de gemeente niet echt kent. Maar zinvol bezig zijn, vind ik erg belangrijk.
Ik heb ongeveer 1,5 jaar meegelopen met de fractie en het bestuur. Was regelmatig aanwezig bij fractie, raads- en bestuursvergaderingen. Op een gegeven moment heeft het Bestuur gevraagd of ik wilde toetreden tot het VVD Bestuur Winterswijk. Vlak daarna werd door de bestuurlijke herverdeling het Lokale Netwerk Oost-Achterhoek opgericht. Hiervoor was het nodig dat 2 besturen werden samengevoegd. In die tijd had ik al mijn vraagtekens gezet bij het feit dat ik in het bestuur zat.

Ben ik hier wel op mijn plaats...past een andere invulling niet beter bij mij. Maar doordat er gewoon geen kandidaten waren voor het nieuw te vormen bestuur, ben ik toegetreden tot het bestuur van het Lokale Netwerk. De problemen omtrent de invulling van het bestuur zijn gelukkig verleden tijd. Daarom ook, kon ik met een gerust hart terugtreden uit het bestuur. Vervolgens ben ik gevraagd om op de kandidatenlijst te gaan staan. Ik heb met de kandidaatstellingscommissie gesproken. Ik was aangenaam verrast met de hoge plaats op de lijst. Inmiddels ben ik al zo'n 3 jaar met veel plezier gemeenteraadslid. Bestuurlijk ben ik ook actief als secretaris van sociƫteit het Pakhuys en ik ben daarnaast voorzitter van de activiteitencommissie en verantwoordelijk voor alle activiteiten die georganiseerd worden. Samen met Jan, mijn man, wonen wij met heel veel plezier in Winterswijk. Ook Jan is geen originele Winterswijker, maar voelt zich inmiddels hier helemaal thuis.