In het zonnetje gezet

Terwijl de nazomer de herfst nog even van ons af houdt kunnen wij in Winterswijk terug kijken naar een zeer geslaagd evenementen seizoen.

De gemeente Winterswijk profileert zich sinds enkele jaren als evenementen gemeente. Tussen profileren als, en echt een evenementen gemeente zijn zit een groot verschil en heel veel werk. Winterswijk mag trots zijn op de groeiende groep mensen die de laatste jaren steeds meer mooie kleine en grote evenementen organiseren.

Winterswijk Wonderland, van alles rond de koopzondagen, Het Familie Spektakel, Ibiza Dreams, Steengroeve Theater, De Houtdag, Preuverie, Vuurfestival, Fietsvierdaagse, Appeldag, Vele oldtimer en autotoertochten, Marathon Nationaal Landschap, Trekker Trek, Oldtimerfestival, Food Truck Festival, De paardenvierdaagse, Monumentendag, Klassiekers op de koffie, Het volksfeest, De vele sport evenementen en toernooien, Het openlucht Theater, Muziek en Bandjes te kust en te keur. Een indrukwekkende lijst, en dan weet ik zeker dat ik nog lang niet alles genoemd heb.

Achter deze vele evenementen zitten nog veel meer gedreven organisatoren die vrijwillig hun spaarzame vrije tijd opofferen om een mooi evenement neer te zetten. Ook weten zij grote groepen vrijwilligers enthousiast te krijgen om hen bij te staan met allerlei hand en spandiensten. Zonder deze bikkels staat alles stil. Zij die vaak voor en achter de schermen in weer en wind of onder tropische temperaturen slepen, opbouwen, zingen, spelen, afbreken en tussendoor ook nog gastheer of gastvrouw zijn mogen best eens in het zonnetje gezet worden. 

Mooi om te zien, zijn altijd weer de lange lijsten met namen van de vele bedrijven uit Winterswijk en omstreken die ook hun steentje bijdragen. Vaak in financiƫle zin of doormiddel van levering van materialen of diensten.

Zonder deze groepen Organisatoren, Harde werkers en Sponsoren was Winterswijk een slaapdorp.

HULDE AAN HEN ALLEN. Heb jij nog tijd over, schroom niet sluit je aan en help hen volgend jaar een handje