Achterhoek nadert de magische grens van 300.000 inwoners, met dank aan de Randstad.

Achterhoek nadert de magische grens van 300.000 inwoners, met dank aan de Randstad.

Op naar 35.000 inwoners in Winterswijk!

VVD Winterswijk heeft altijd al gezegd dat we moeten inzetten op groei. De kansen zijn er. Een overvolle Randstad met te hoge huizenprijzen en een mooi en goed leefbaar Winterswijk. En naast Doetinchem doen we het nu ook heel goed. Want met meer inwoners kun je beter alle voorzieningen overeind houden. Nu nog meer jonge mensen naar Winterswijk halen. Vooral oud Winterswijkse jongeren die voor studie ons mooie dorp verlieten.  We hebben ze hard nodig. Er is werk zat namelijk.

In Meddo wordt gebouwd en goed dat de laatste fase van Plan De Rikker nu gaat starten. Maar dat is niet voldoende. Wij zien graag dat ook op het Tuunterveld snel gestart gaat worden met de bouw van een nieuwe woonwijk. Wij pleiten voor een snelle procedure zodat er in 2022 gestart kan worden. Ook vormen van Tiny Houses zijn welkom. Daar mag de gemeente zelf wel iets meer het voortouw nemen.  Heb je zelf ideeën, meldt je bij de gemeente. Er kan meer dan je misschien denkt.

Misschien nog overbodig om te melden. Ook wij zijn voor een mooie inpassing van industrie en woonwijken. Ook wij willen investeren in ons Nationaal Landschap maar het één kan niet zonder het ander. Bij krimp is er minder geld en loop je het risico dat de gemeente moet bezuinigen op zaken waarvan je weet dat het eigenlijk niet kan of wenselijk is.

Artikel en afbeelding De Gelderlander.