Inge klein Gunnewiek kandidaat Provinciale Staten

Na 10 jaar gemeentepolitiek, stelt Inge klein Gunnewiek zich kandidaat voor de Provinciale Staten.

Ik ben Inge klein Gunnewiek, 46 jaar en moeder van 2 kinderen van 18 en 14, partner van Jarno.

Ik ben al 10 jaar politiek actief voor de VVD in Winterswijk. Eerst als commissielid, toen raadslid, daarna ook als fractievoorzitter. En van 2019 tot 2022 was ik wethouder. Ik had toen een ontzettend mooie portefeuille met Natuur & Landschap, Economie & Toerisme, Wonen en Financiën. Dit zijn ook de grote thema’s bij de provincie. Ik heb een dienstverlenende achtergrond in de financiële sector. En momenteel werk ik als projectleider voor gemeenten in de woningbouw.

Toen ik werd gevraagd om me kandidaat te stellen voor de Provinciale Staten, aarzelde ik dan ook niet. Ik vind het belangrijk om iets te doen voor onze maatschappij. Zo zijn mijn man en ik als vrijwilliger ook veel en al vele jaren te vinden bij de voetbalvereniging van onze zoon. We draaien er bardiensten en ik heb een aantal jaren in het bestuur gezeten als penningmeester.

Als je bepaalde ervaring en kennis hebt opgedaan, dan voelt het voor mij ook wel logisch deze in te zetten als er een beroep op je wordt gedaan. 

Daarnaast vind ik het mooi om vanuit de standpunten van mijn partij wat te doen voor Gelderland en in het bijzonder de Achterhoek.

Ik vind het belangrijk dat de Achterhoek leefbaar blijft. We krimpen niet, maar zien de komende jaren heel veel mensen met pensioen gaan. We moeten proberen een tegenreactie te geven op die enorme vergrijzing. Lukt dat niet, dan krijgen de scholen steeds minder leerlingen, de sportverenigingen steeds minder leden en de winkelcentra steeds minder klanten. Om onze voorzieningen te behouden, is het daarom belangrijk dat de Achterhoek woningen gaat bouwen. Ook om nieuwe werknemers voor ons mooie bedrijfsleven te huisvesten.

Bij nieuwe woonwijken, hoort ook een goede infrastructuur. De N18 laat nu al te wensen over. En ook de weg van Aalten naar Varsseveld is 's-ochtends in de spits vaak druk. Deze verbindingen naar de A18 moeten veiliger en beter, zodat onze regio aantrekkelijk is om te wonen en elders te werken. Of elders te wonen en wel hier te werken. Ook goed onderwijs hoort bij deze goede woon- werkomgeving. Het is belangrijk dat opleidingen aansluiten bij wat ons bedrijfsleven nodig heeft.

Wonen, verkeer, ruimte voor bedrijven, toekomst voor de agrarische sector, goede opleidingen: daar zet ik me graag voor in de komende vier jaar.