Jan Markink ontvangt liberale pluim 2022

Gedeputeerde Jan Markink (VVD) ontving uit handen van Inge klein Gunnewiek, kandidaat-Statenlid, de liberale pluim 2022.

VVD Winterswijk reikt al vele jaren de liberale pluim uit. De onderscheiding gaat naar ondernemers of initiatieven die Winterswijk flink op de kaart hebben gezet.

Zo ontvingen bijvoorbeeld Hans Tenbergen van de Facebookpagina Oud-Winterswijk en Henk-Jan Heijen dirigent van OGJO, een harmonieorkest voor jongeren van 15-25 jaar dat op projectbasis showconcerten verzorgt. Ook ondernemers Hendrik-Jan Mensink van camping Twee Bruggen en Jan van der Heide van Camping Vreehorst werden enkele jaren geleden onderscheiden voor het op de kaart zetten van toeristisch Winterswijk.

Jan is ruim 36 jaar politiek actief voor de VVD. Dat deed hij als raadslid in Borculo, maar ook vele jaren als Statenlid en Gedeputeerde in Gelderland.

Jan heeft veel betekend voor de sport in Gelderland. Niet voor niets ontving hij eind 2022 de Gelderse sportprijs. Ook zorgde Jan voor een financieel gezonde provincie. "Iedereen weet hoe hij geld moet uitgeven, maar niet iedereen weet hoe je het verstandig kan beheren".

Met zijn nuchterheid, was hij de man die de Achterhoek naar het Provinciehuis bracht en daar zijn wij hem ontzettend dankbaar voor.