Tineke van der Linden-Plass kandidaat verkiezingen Waterschap Rijn en IJssel

Water is leven. In ons land lijkt het vanzelfsprekend dat het altijd en op de juiste manier voorradig is, maar deze zekerheid wordt op de proef gesteld. Zelfs als je geen uitgebreide kennis van waterbeheer hebt, kun je bedenken dat er de laatste jaren, met name in onze Achterhoek, regelmatig gebrek is aan water en dat dit gevolgen heeft voor onze leefbaarheid.

Naast dat de agrarische sector hier enorme last van heeft, komen beken droog te liggen en wordt het waterleven bedreigd. Wij, als bewoners, vinden het al lastig als er maatregelen genomen moeten worden om zuinig met het water om te gaan.

Dat wij voldoende water tot onze beschikking hebben en dat in andere delen van Nederland juist het omgekeerde het geval is, daar zorgen onze waterschappen voor. Zonder alle taken zoals zorg voor dijken, dammen, gemalen en het beheer van talloze wateren zou het wonen en werken in de Nederlandse delta praktisch onmogelijk zijn. Nederland is verdeeld in 21 waterschappen met voor iedere regio, specifieke, problemen om op te lossen.

Verantwoordelijk voor ons regionale waterbeheer is het waterschap Rijn & IJsel.

Ik ben gevraagd om voor ons waterschap op de lijst te staan. Dat doe ik graag want de waterschapsverkiezingen staan altijd een beetje in de schaduw van de Provinciale verkiezingen en verdienen ook onze aandacht. Op 15 maart kiest u niet alleen de Achterhoekse vertegenwoordiging in ons provinciehuis, maar ook de bestuurders voor de Waterschappen.

Wie ben ik? Ik ben Tineke van der Linden-Plass. Sinds 2010 woonachtig in ons mooie Winterswijk. Ik heb 2 volwassen zonen en ben getrouwd met Jan. Ik sta namens de VVD op de lijst omdat ik een liberaal in hart en nieren ben. En toen mij werd gevraagd om, als lokale VVD’er, een steentje bij te dragen door op de kieslijst te staan, heb ik ook onmiddellijk ja gezegd. Ik heb achtereenvolgens voor onze lokale VVD in het bestuur gezeten, ben commissielid geweest en heb vervolgens tot afgelopen jaar voor de VVD in de Raad gezeten.

Vanwege gezondheidsproblemen heb ik een stapje terug moeten doen. Maar ik ben nog steeds nauw betrokken met het wel en wee van onze gemeente en onze mooie Achterhoek.

Ben jij VVD stemmer dan zou ik het heel fijn vinden als jullie je stem op mij uit zouden brengen.

Stem Lijst 4 #8 Tineke van der Linden-Plass

Uw lokale kandidaat doet wat nodig is!